Poznań vs Gdańsk |
Autor |
Wiadomość |
han 

uczelnia: UAM Poznań
|
Wysłany: 03-08-07, 09:17
|
|
|
Storm napisał: | a myslalem ze powinien sie chwalic raczej jezykami skandynawskimi  |
no, właśnie... ja też  |
_________________ you can't always get what you want
|
|
Powrót do góry
|
|
 |
Margaritte 
Alice
|
Wysłany: 09-08-07, 23:40
|
|
|
Storm napisał: | a myslalem ze powinien sie chwalic raczej jezykami skandynawskimi  |
Ekhm... No ponoć się chwali... Przynajmniej tak utrzymują niektórzy.
A znajomość angielskiego nikomu jeszcze nie zaszkodziła poważnie, chociaż na niestrawność można naprawdę zachorować czasami... |
_________________ "It would be so nice if something made sense for a change..."
|
|
Powrót do góry
|
|
 |
calderon 

|
Wysłany: 10-08-07, 10:18
|
|
|
No mniej więcej o to mi chodziło... |
|
|
Powrót do góry
|
|
 |
Augustine 

|
Wysłany: 10-08-07, 17:18
|
|
|
mnie, świeżo przyjętą studentkę, urzekła oczywiście Pani Lidia Pomogła mi niesamowicie zorientować sie, jak załatwić pewną ważną sprawę i powiedziała mi nawet, że mnie nie pobije . nie wiem czy w Gdańsku są takie kadry w sekretariacie  |
_________________ " Mam dla pana przykrą wiadomość, zostały panu jeszcze 4 minuty życia "
" Co może pan dla mnie zrobić? "
" No cóż, mogę panu ugotować jajko "
|
|
Powrót do góry
|
|
 |
Egil 
człowiek baroku
|
Wysłany: 15-08-07, 19:28
|
|
|
patrzcie patrzcie, tego dnia akurat Pani Lidia była w trybie dr Jekyll.
mra Hyde'a poznacie w odpowiednim czasie. |
_________________ A tror me sæl
A tror me sæl
A har æ ævle i me lom
|
|
Powrót do góry
|
|
 |
nocna_lilia 
|
Wysłany: 15-08-07, 21:31
|
|
|
lub tez w "najmniej" odpowiednim.  |
_________________ ...the pleasure is all mine...
|
|
Powrót do góry
|
|
 |
Augustine 

|
Wysłany: 16-08-07, 08:02
|
|
|
w trybie Hyde pani Lidia była zanim weszłam, kiedy pół godziny tłumaczyła mamie studenta ubiegającego sie o miejsce na szwedzkiej jak wyglada rekrutacja i ze ona nie moze nic zrobic
ale bede sie miec na bacznosci.  |
_________________ " Mam dla pana przykrą wiadomość, zostały panu jeszcze 4 minuty życia "
" Co może pan dla mnie zrobić? "
" No cóż, mogę panu ugotować jajko "
|
|
Powrót do góry
|
|
 |
saktmodig 
|
Wysłany: 16-08-07, 08:46
|
|
|
he he, coś mi się wydaje, że zawsze,jak wchodzę do pieczary pani Lidii, to ona zawsze jest w trybie mrs Hyde  |
|
|
Powrót do góry
|
|
 |
anka1987 
|
Wysłany: 17-08-07, 17:53
|
|
|
jeszcze nie poznalam p. Lidii, czy to zle, ze niw iem co mnie czeka??? nie straszcie bo i tak sie juz stresuje jak pomysle sobie o studiach  |
|
|
Powrót do góry
|
|
 |
Ida_Marcowa 
heretyczka
|
Wysłany: 17-08-07, 20:29 odp.
|
|
|
nie poznalas pani Lidii? hmmm... niedobsz... niedobsz... Nie przejmuj sie :> ona pewnie pozna Ciebie
zartuje
pani Lidia rocks! ona trzesie cala katedra jest git wierz mi... po semestrze już się przyzwyczaisz
a wlasnie... ciekawe jak tam nasz nowy kierownik katedry dr... hmmm prof juz chyba Skommer  |
_________________ "syng som om det er det siste du gjør,
syng som om du skulle dø i morgo,
syng fordi det er det eine du kan når alle ting blør"
|
|
Powrót do góry
|
|
 |
Margaritte 
Alice
|
Wysłany: 18-08-07, 11:13
|
|
|
Ciekawe, czy pod nowymi rządami katedra zmieni oblicze. Pod pewnymi względami mam nadzieję, że tak, chociaż na rewolucję nie liczę.
Edit: Chciałam usunąć niezamierzony rym, ale stwierdziłam, że tak jest fajniej.  |
_________________ "It would be so nice if something made sense for a change..."
|
|
Powrót do góry
|
|
 |
anka1987 
|
Wysłany: 18-08-07, 13:40
|
|
|
mam jeszcze pytanko, a wlasciwie 2: o ktorej zazwyczaj najwczesniej zacyznaja sie zajecia???, czy faktycznie mozna nie chodzic czasami na wyklady, jak sie chodzi na cwiczenia? nie chodzi mi o regularne opuszczanie zajec tylko po prosu jak sie zdarzy, slyszalam ze mozna, ale z wykladosami roznie bywa. patrze pod katem pracy lub drugiego kierunku studiow) prosze o odp. bo musze podjac jakas decyzje |
|
|
Powrót do góry
|
|
 |
Ida_Marcowa 
heretyczka
|
Wysłany: 18-08-07, 15:12 odp.
|
|
|
Plan na Skandynawistyce nie jest flexible. W żadnym wypadku. Nie można iść z inna grupą na zajęcia, bo innej grupy po prostu nie ma. Możesz oczywiście nie chodzić na wykłady na pierwszym roku, ale hmmm... odwieczne pytanie katedry skandynawistyki... czym jest wykład a czym są ćwiczenia? i co jest wykładem a co ćwiczeniami u nas na katedrze. Na PNJN bedziesz musiala chodzić, przynajmniej w założeniu. Jest obowiązkowy. Zarys literatur skandynawskich, wpisywany jako ćwiczenia a w praktyce wykład. Prawdziwe wykłady są z językoznawstwa i z historii (od 2 semestru). Z tego co wiem wy bedziecie mieć tak jak teraz drugi rok miał, egzamin z językoznawstwa. Więc chyba lepiej chodzić na wykłady. Na pierwszym roku nie jest tak źle z "przeładowanym planem". Ale jak już pisałam na Katedrze nie jest on flexible. Jeżeli myślisz o drugim kierunku, to najprawdopodobniej drugi kierunek będziesz musiała podporządkować filologii.
Ale jest ok Nie bój żaby! To my będziemy mieć 7 egzaminów w tym roku na letniej, nie wy    |
|
|
Powrót do góry
|
|
 |
Ida_Marcowa 
heretyczka
|
Wysłany: 18-08-07, 15:13 odp.
|
|
|
zajecia zaczynaja sie najwczesniej o 8.00. Ale niewiadomo jak 1 rok bedzie mial, na razie wychodzi na to, ze 3 rok norweskiej jest najbardziej ukochany   faworyci pani Lidii  |
|
|
Powrót do góry
|
|
 |
calderon 

|
Wysłany: 18-08-07, 16:11
|
|
|
Przykro słyszeć o całkowitej inflexibility. Jestem sobie na trzecim roku czego innego i u nas też nie można chodzić do innej grupy bo jej zwyczajnie nie ma. Jest ktoś w podobnej sytuacji? Radzicie sobie? |
|
|
Powrót do góry
|
|
 |
|